Second edition

Puncte de control ergonomice: Soluții practice și ușor de implementat pentru îmbunătățirea condițiilor de securitate, sănătate și muncă

Această nouă ediție de mare succes a punctelor de control ergonomice, complet revizuită și extinsă, vizează reducerea accidentelor și bolilor legate de muncă și îmbunătățirea condițiilor de siguranță, sănătate și muncă. Bazându-se pe experiență bogată a practicienilor în aplicarea acestor puncte de control, cea de-a doua ediție conține text revizuit, puncte de control suplimentare și ilustrații noi, color.

Instructional material | 01 October 2017
Manualul prezintă 132 de soluții realiste și flexibile la problemele ergonomice aplicabile într-o gamă întreagă de situații la locul de muncă, inclusiv: depozitarea și manipularea materialelor; unelte de mână; siguranța mașinii; proiectarea stațiilor de lucru; spații de iluminat; controlul substanțelor periculoase și a agenților; facilități sociale; organizarea muncii.

Fiecare dintre punctele de control ilustrate indică o acțiune, de ce este necesară și cum trebuie desfășurată, și oferă alte sugestii și puncte de reținut. Este inclusă și o listă de verificare a șabloanelor care poate fi adaptată la locurile de muncă individuale.

Manualul este conceput pentru a fi utilizat de toți cei preocupați de crearea unui loc de muncă mai bun: angajatori, supraveghetori, lucrători, inspectori, personal de securitate și sănătate, formatori și educatori, lucrători de extensie, ingineri, ergonomi și designeri.