Invitation

Lunchlezing "Groeiende ongelijkheid en sociale onrust in de wereld"

De Vereniging voor Verenigde Naties in België, het Leuven Centre for Global Governance Studies and de IAO nodigen u vriendelijk uit voor een lunchlezing van Raymond Torres, Directeur van het Onderzoeksdepartement van de IAO.Donderdag 25 september 2014, 12.30-14.30
United Nations Regional Information Centre (UNRIC)
Nadia Younes Room, 8ste verdieping, blok C2,
Wetstraat 155, Brussel

 
De Vereniging voor Verenigde Naties (VVN), het Leuven Centre for Global Governance Studies (GGS Leuven) en de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) nodigen u van harte uit op een lunchlezing van Raymond Torres, Directeur van het ILO Onderzoeksdepartement, over toenemende sociale onrust en ongelijkheid in Europa. Raymond Torres stelt bevindingen voor uit het "Wereld Werk Rapport", editie 2013.


Wereld Werk RapportDe editie 2013 van het "Wereld Werk Rapport" analyseert de wereldwijde werkgelegenheidssituatie vijf jaar na het uitbreken van de financiële crisis. Het rapport bestudeert de toestand van de arbeidsmarkt alsook de vooruitzichten, zowel regionaal als globaal. Het rapport van 2013 stelde vast dat in het merendeel van de economieën de sociale onrust toegenomen was. Een lage economische groei en hoge werkloosheidscijfers waren de belangrijkste oorzaken. Geavanceerde economieën van de Europese Unie hebben volgens het rapport gemiddeld het meest te kampen met sociale onrust. 


 

Raymond TorresRaymond Torres is Directeur van het Onderzoeksdepartement van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO), waar hij sinds 2007 werkt.  In 2008 startte hij met het publiceren van het jaarlijse "Wereld Werk Rapport", de belangrijkste jaarlijkse publicatie van de ILO.

De lezing wordt voorgezeten door dhr. Eddy Laurijssen van de VVN. Deelname is gratis, maar gelet op het beperkt aantal plaatsen, gebeurt de registratie op een ‘first come, first served’ basis, voor 20 september.
 

In samenwerking met: