Nieuws

Mei 2022

 1. © Fadel Senna / AFP 2024

  Crisis in Oekraïne

  Bijna 5 miljoen banen zijn in Oekraïne verloren gegaan sinds het begin van de Russische agressie, volgens de IAO

  11 mei 2022

  De humanitaire crisis die door de Russische agressie tegen Oekraïne is veroorzaakt, destabiliseert de arbeidsmarkten zowel in het land als in de buurlanden.

 2. © Clarence Elie-Rivera/DC37 2024

  Persbericht

  Cao's helpen om ongelijkheid te bestrijden, zegt IAO

  5 mei 2022

  Collectieve onderhandelingen hebben een cruciale rol gespeeld tijdens de pandemie en kunnen voor werkgevers en werknemers een doeltreffend middel zijn om de nieuwe uitdagingen voor de arbeidswereld aan te pakken.

April 2022

 1. © Jesse A. Lora / NAVFAC 2024

  Persbericht

  Sociale dialoog, sleutel tot meer veiligheid en gezondheid op het werk

  28 april 2022

  De coronapandemie heeft het belang aangetoond van een doeltreffende samenwerking tussen de sociale partners ter preventie van arbeidsongevallen en beroepsziekten, blijkt uit een nieuw rapport van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO).

Maart 2022

 1. © GMB Akash / icddr,b 2024

  Persbericht

  Meer investeringen in de zorg zouden bijna 300 miljoen jobs kunnen creëren

  7 maart 2022

  Volgens een nieuw IAO-rapport kan het dichten van de belangrijke lacunes in de zorgdiensten bijna 300 miljoen banen opleveren en een continuüm van zorg tot stand brengen dat armoede zou helpen verlichten, gendergelijkheid zou aanmoedigen en de zorg voor kinderen en ouderen zou ondersteunen. Het rapport wordt gelanceerd aan de vooravond van Internationale Vrouwendag.

Februari 2022

 1. Alliantie 8.7

  Nederland wordt pioniersland voor Alliantie 8.7

  15 februari 2022

  Nederland werd onlangs een pioniersland voor Alliantie 8.7. IAO-Brussel interviewde Wilm Geurts, Directeur Internationale Zaken bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van Nederland, over deze nieuwe status.

 2. Wereldtentoonstelling 2020 in Dubai

  Sociale dialoog en veiligheid en gezondheid op het werk cruciaal voor waardig werk in de bouwsector - IAO

  5 februari 2022

  Op de Wereldtentoonstelling 2020 in Dubai verwelkomde de IAO een overeenkomst tussen een Belgische multinationale bouwonderneming en vakbonden om waardig werk in de sector te bevorderen.

Januari 2022

 1. © KB Mpofu / ILO 2024

  WESO Trends 2022

  IAO pessimistischer over herstel arbeidsmarkt in 2022

  17 januari 2022

  In een nieuw rapport ‘World Employment and Social Outlook Trends 2022’ waarschuwt de IAO voor een traag en onzeker herstel, aangezien de pandemie een aanzienlijk effect blijft hebben op de mondiale arbeidsmarkten.

December 2021

 1. Nieuwsbericht

  EU-ambassadeurs bezoeken een koffieboerderij in Chiapas, Mexico

  6 december 2021

  Ambassadeurs van 11 EU-lidstaten en de in Mexico gevestigde EU-delegatie, bezochten een koffieplantage in San Fernando-Chiapas waar opleidingen rond arbeidsveiligheid en gezondheid op het werk werden georganiseerd en hadden een ontmoeting met kleinschalige producenten.

November 2021

 1. Nieuwsbericht

  Nieuw IAO-rapport over werkgerelateerde sterfgevallen en verwondingen in Qatar

  18 november 2021

  Het rapport signaleert lacunes in de gegevensverzameling over werkgerelateerde sterfgevallen en verwondingen en roept op tot verbeteringen.

 2. Nieuwsbericht

  De IAO neemt deel aan een conferentie over Europese minimumlonen

  17 november 2021

  In het kader van de huidige besprekingen in het Europees Parlement en de Raad over het voorstel van de Europese Commissie voor een richtlijn over toereikende minimumlonen in de Europese Unie, organiseerden Europees Parlementariër Agnes Jongerius en de Fractie van de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten in het Europees Parlement (S&D) op 16 november, een conferentie over Europese minimumlonen in Brussel.