IAO en Europese Commissie bevestigen onderling partnerschap tijdens 13e high level vergadering

Op 18 en 19 januari hielden de IAO en de Europese Commissie hun dertiende jaarlijkse high level vergadering in Genève.

Nieuwsbericht | 1 februari 2017
Op 18 en 19 januari hielden de IAO en de Europese Commissie hun dertiende jaarlijkse high level vergadering in Genève. De vergadering werd voorgezeten door IAO adjunct-directeur-generaal voor Beleid, Deborah Greenfield, en de directeur-generaal Werkgelegenheid, sociale zaken en inclusie van de Europese Commissie, Michel Servoz.

De deelnemers wisselden van gedachten over recente beleidsontwikkelingen, evalueerden een aantal specifieke EU-IAO projecten die waardig werk binnen en buiten de EU ondersteunen, en bespraken de domeinen voor verdere samenwerking in het komende jaar. Deze omvatten het initiatief over de Toekomst van Werk, de Europese Pijler van sociale rechten, de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling, sociale bescherming, arbeidsmigratie, maritieme kwesties, waardig werk in de toeleveringsketens, en de naleving van de internationale arbeidsnormen.

Beide organisaties bevestigden opnieuw hun partnerschap en hun engagement om nauw samen te werken op de uitdagingen waar beiden voor staan.