De 101ste sessie van de Internationale Arbeidsconferentie vindt plaats in Genève

Zo‘n 5.000 afgevaardigden van de 185 lidstaten van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) ontmoeten elkaar tijdens de 101ste sessie van de Internationale Arbeidsconferentie (IAC) die plaatsvindt in Genève van 30 mei tot 15 juni 2012. Iedere IAO-lidstaat wordt vertegenwoordigd door een delegatie van twee regeringsvertegenwoordigers, één werkgeversvertegenwoordiger en één werknemersvertegenwoordiger en hun experts. De delegaties van de Europese Unie en de Benelux-landen nemen actief deel aan de discussies en onderhandelingen op deze wereldwijde conferentie.

Nieuwsbericht | 6 juni 2012

De 101ste sessie van de Internationale Arbeidsconferentie vindt plaats in Genève


Zo‘n 5.000 afgevaardigden van de 185 lidstaten van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) ontmoeten elkaar tijdens de 101ste sessie van de Internationale Arbeidsconferentie (IAC) die plaatsvindt in Genève van 30 mei tot 15 juni 2012. Iedere IAO-lidstaat wordt vertegenwoordigd door een delegatie van twee regeringsvertegenwoordigers, één werkgeversvertegenwoordiger en één werknemersvertegenwoordiger en hun experts.

De Belgische minister van Werk Monica De Coninck en de Luxemburgse minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Immigratie Nicolas Schmit komen dit jaar naar de IAC. Op de agenda van de IAC staan de mogelijke goedkeuring van een aanbeveling betreffende sociale beschermingssokkels, een algemene discussie over jeugdwerkloosheid, het aannemen van een actieplan voor de periode 2012-2016 met prioriteiten voor de acht fundamentele IAO-Verdragen en het bespreken van de maatregelen die eerder door de IAC werden genomen om de naleving van de aanbevelingen van de IAO-onderzoekscommissie door Myanmar te verzekeren.