ILO girişimcilik eğitimleri başlattı

ILO ile Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğünce yürütülen "Hayata Fırsat Projesi" kapsamında düzenlenen "Girişime Destek Programı" kapsamında Hatay’da girişimcilik eğitimleri başladı. İstanbul, Bursa ve Hatay'da 340'ı geçici koruma sağlanan Suriyeli ve 80'i Türk vatandaşı olmak üzere toplam 420 kişiye girişimcilik eğitimi verilecek. "Girişime Destek Programı"na katılanlardan kendi işini kurmak isteyenlere ILO tarafından hibe yapılacak.

Haberler | 07 Mayıs 2019 Salı

HATAY
- Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğünce (UİGM) yürütülen "Hayata Fırsat Projesi" kapsamında düzenlenen Girişime Destek Programında girişimcilik eğitimleri başladı. Hatay’da başlayan eğitimlerde toplam 120 kişi eğitim alıyor.

ILO ile UİGM işbirliğinde yürütülen "Girişime Destek Programı" kapsamında üç ilde İstanbul, Bursa ve Hatay'da 340'ı geçici koruma sağlanan Suriyeli ve 80'i Türk vatandaşı olmak üzere toplam 420 kişiye girişimcilik eğitimi verilecek.


Programa katılanlardan kendi işini kurmak isteyenlere ILO tarafından hibe yapılacak.




Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, ILO ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğünce yürütülen "Hayata Fırsat Projesi" çeşitli etkinlikle devam ediyor.





"Girişime Destek Programı" kapsamında İstanbul, Bursa ve Hatay'da 340'ı geçici koruma sağlanan Suriyeli ve 80'i Türk vatandaşı olmak üzere toplam 420 kişiye girişimcilik eğitimi verilecek.


Katılımcılar mentorlerce desteklenecek

  • Eğitimlerin ardından kendi işini kurmak veya geliştirmek isteyenler arasından seçilen 84 kişi, toplam 8 saatlik mentorluk desteğinden faydalanacak. İşlerini başarıyla kuran katılımcılar KOSGEB desteklerine başvuru sürecinde de mentorlerce desteklenecek. 
  • Seçilecek girişimci adaylarına, KOSGEB müfredatına uygun olarak 32 saatlik "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" ve ek olarak 8 saatlik "Yerel İş ve Yatırım Ortamı" eğitimi verilecek, daha sonra adayların ILO'ya ve KOSGEB'e sunacağı "İş Planını” hazırlamak üzere danışmanlık ve mentorluk hizmeti sunulacak. 
  • "Girişime Destek Programı"na katılanlardan kendi işini kurmak isteyenlere ILO tarafından hibe yapılacak. Hibenin miktarı ilerleyen dönemde kamuoyuyla paylaşılacak.